Gebedsweek

Zou jij graag meer willen bidden, maar vind je dit lastig?

Als eerste: moedig van je, dat je aangeeft moeite te hebben met bidden. Ik mag dan voorganger zijn, maar ook ik vind het lastig om hier mijn weg in te vinden. Je bent dus zeker niet de enige! Zondag 6 december preek ik over 1 Thessalonicenzen 5, en dan specifiek de zin: ‘bid onophoudelijk’. Ik wil met jou en nog een aantal uit de gemeente de uitdaging aangaan om dit eens een week lang bewust te doen.

Hoe dan? Nou, vanaf aankomende maandag gaan we een week lang, elke dag, in de ochtend, middag en avond een moment reserveren om te bidden. Dit mag zo lang of kort als je zelf wilt. Of het nou twee zinnen zijn of een uitgebreid gebed, dat maakt niet uit. Zet een wekker in je telefoon op die drie momenten de komende week en kies er voor om dan bewust te bidden. Om je hierin op weg te helpen, vind je hieronder een aantal manieren om dit te doen. Vind je het fijn om te bidden aan de hand van een tekst uit de Bijbel, dan is wellicht de eerste optie voor jou. Lijkt het je mooi om eens bewust een week lang bezig te zijn met het Onze Vader? Dan kan je optie drie kiezen, elke ochtend het Onze Vader bidden, en gedurende de dag in gebed stilstaan bij een onderdeel van dit krachtige gebed. Deze vier voorbeelden zijn opzetjes om je te helpen. Heb je een geheel eigen stijl of vorm in gedachten, doe dat dan vooral! Het gaat in dit ‘experiment’ vooral om het regelmatig bidden.

Voor zondag 6 december vraag ik jullie naar de bevindingen. Hoe was het om dit te doen? Wat was mooi? Wat ging er lastig? Wat deed het met de momenten buiten jouw gebedstijden? Ik ben heel benieuwd naar wat God gaat doen, als we hier samen voor gaan! Heel veel zegen!