Oase

Oase is voor mensen die (willen) geloven, maar niet zeker weten.

Wie zijn wij:

Oase is een ontmoetingsgroep voor mensen die geloven (of daarin geïnteresseerd zijn), maar niet zeker weten. Je hebt niet alle antwoorden, maar hebt wel zin om met de vragen aan de slag te gaan. Misschien ervaar je het leven af en toe als droog of zelfs ronduit als een woestijn. Vanwege pijn in het leven of omdat het bestaan soms weerbarstiger is dan je had gehoopt. Oase wil een veilige plek bieden om te zoeken, te bidden, stil te zijn, te huilen en vanuit gebrokenheid te zoeken naar heelheid. Voor jezelf en ook voor anderen.

Waar:

Wij komen samen bij elkaar thuis. Neem dus even contact op als je wilt weten waar je welkom bent.

Wanneer:

Laat het weten als je een keer langs wilt komen, dan vertellen wij je wanneer het eerstvolgende moment is dat je aan kunt sluiten.

We geven concreet invulling aan Oase door één keer per maand een Bronavond te houden met ruimte voor (liturgisch) gebed, stilte en liederen. Eén keer per maand eten we op zaterdag met elkaar  (met alle ruimte voor lol en gezelligheid) en aansluitend praten we ’s avonds door over hoe we in het leven staan (bijvoorbeeld met behulp van Mensen van de Weg, waarin levensvragen worden gespiegeld aan de levensweg van Jezus). Tevens zijn we praktisch betrokken bij een groep begeleid wonen van RIBW in Wageningen. We doen leuke dingen met hen of halen boodschappen.