Dit is ons verhaal. 

In november 2009 startte een tiental mensen vanuit de twee Baptistengemeenten in Ede met zondagse bijeenkomsten in Wageningen. Vanaf het begin was er het verlangen om relevant te zijn voor mensen die Jezus nog niet kennen. De groep komt tijdens de oprichting samen in de Christelijke Basisschool 'De Margrietschool'.

In 2011 is besloten om mee te doen aan de leergemeenschap van Nederland Zoekt. Zo ontwikkelden we de gemeente verder in een netwerk van andere gemeenten uit Nederland. Acht jaar na de start zijn er zo’n 70 mensen (groot en klein) die Jezus willen volgen en bijeenkomen. Inmiddels is ook de locatie veranderd; de gezamenlijke bijeenkomsten vinden plaats in Wijkcentrum de Pomhorst.

Naast de gezamenlijke bijeenkomst zijn er twee ontmoetingsgroepen ontstaan; Back-UP en Follow. De ene is gericht op de mensen die van oorsprong in Wageningen wonen te ondersteunen en de ander is gericht op het leren luisteren naar God stem en dit in de praktijk brengen. Naast Back-up en Follow zijn we nu aan het verkennen hoe we het wijkwerk in De Nude kunnen ondersteunen.

(foto rechts: Groepsfoto van de deelnemers in de beginjaren van De Ontmoeting.)